top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaşak Kamacı Budak

BAŞKANLARA SELAM...



GEZİ Araştırma Şirketi’nin, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarını belirlediği anketin sonuçları açıklandı.

Gururluyuz, çünkü Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları yine ipi göğüsledi. Türkiye genelinde en başarılı ilçe belediye başkanlarının ilk dördü CHP’li

1’inci sırayı kaptırmayan, Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN, geçtiğimiz günlerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirmişti. 4 yıl içinde yaptığı projeleri izlerken, “Soner Başkan hiç uyumamış” diye düşünmüştüm.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon halkıyla barışık, hizmetleriyle adından söz ettiren CHP’li belediye başkanlarından. 2019’da Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görme ihtimalimiz çok yüksek.


Buca Belediye Başkanı Levent PİRİŞTİNA ve Bornova Belediye Başkanı Olgun ATİLLA, gençliğin dinamizminin, bir ilçeye neler katabileceğinin somut örneği. Bizim yaş kuşağının Belediyecilikteki öncü isimleri. Gurur duyuyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanları ile ilgili anket sonuçlarında da sürpriz yok. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları yine zirvede…


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem ÇERÇİOĞLU yüzde 61,8 ile 2’nci sırada.


2014 yılında Büyükşehir olan Aydın’da, 17 ilçe ile bütün zorluklara rağmen başarılı bir 4 yıl geride bırakıldı. Bir kadın belediye başkanının, kentin kaderini nasıl değiştirebileceğine; yalnız Aydın halkı değil, tüm Türkiye tanık oldu. Aydın olarak, Didimliler olarak gururluyuz.


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN, aklın, bilimin ve sanatın rehberliğinde, yerel yönetim anlayışının sembol ismi oldu.

Listede 4’üncü sırada yer alması ise biraz şaşırtıcı. Biz onu hep ilk sırada görmeye alışkınız.

Ve son olarak Büyükşehir Belediye Başkanları listesinin 5. Sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU var.

Peki, 2019’da ne olacak?

CHP’nin yerel yönetimlerdeki gurur tablosu, elbette sadece bu isimlerle sınırlı değil. Adını bilmediğimiz pek çok ilçede ve beldede gecesini gündüzüne katarak çalışan ve üreten belediye başkanlarımız var.

Başarılarını kanıtlamış belediye başkanları analiz edildiğinde; önemli bir ortak nokta da öne çıkıyor.

İstisnalar dışında, hemen hepsi, kendi doğup büyüdükleri toprakların yetiştirdiği, yönettikleri kentin yerlisi olan kişilerden oluşuyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dile getirdiği gibi mevcut CHP Belediye Başkanlarının karnesi hazır.

Kimin kalıp, kimin gideceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Ama aklın yolu bir...

Görünen köyler kılavuz istemiyor.

Adayların belirlenmesi sürecinde, Genel Merkezde önemli bir isim ön plana çıkıyor. Kendi memleketinde 20 yıl Belediye Başkanlığı görevini yapmış (2 dönem Ulubey, 2 dönem Ordu Belediye Başkanlığı), Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit TORUN.


Belediyeciliği bilen, yerel yönetimin dinamiklerine vakıf ehil kişi olarak Seyit Torun, önümüzdeki adaylık süreçlerini en iyi okuyabilecek kişilerden biri.

2019’un “Umut Dolu Kentlerini” yaratmak için; liyakat sahibi, belediyeciliği bilen ve en önemlisi, kentlerin kendi içinden yetiştirip çıkardığı, doğru adaylarla yol yürümenin zamanı geldi. Sevgi ve umutla kalın.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

SÖZ ESNAFIN

bottom of page