top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaşak Kamacı Budak

DİDİM'DE STRATEJİK PLANLAMAYA İHTİYAÇ VAR


tvDEN ekranlarında katıldığı programda, Didim Meandros Derneği Başkanı Başak Kamacı Budak, Didim'in tanıtılması için uzun vadeli stratejik planlar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.


Didim’in marka bir şehir olması, uluslararası alanda tanıtılması için derneği kurduklarını ifade eden Budak, amaçlarının Kuşadası ve Didim’in sadece deniz, güneş, kum turizmiyle yılın 3 ayı değil, 12 aya yayılmış bir turizm planlaması yaparak markalaşmış bir kültür kenti olduğunu söyledi. Geçmişte Apollon tapınağında konserler olduğunu ve günümüzde artık bu konserlerin yapılamadığını ifade eden Budak, bu tür tarihsel mekanların doğal akustik ses düzenleri korunarak, konserler yapılması gerektiğini vurguladı.


Didim’in tanıtılması için uzun vadeli stratejik planlamalara ihtiyaç duyulduğunu anlatan Budak, "Markalaşmayı becermiş kentlerin ortak özellikleri 10-15 yıllık stratejik planlamalara sahip olmaları. Ekonomik olarak sarfiyatı ve gereksiz harcamanın önüne geçecek bir durum. Bölgemiz açısından önemli bir stratejik planın hazırlanması gerekiyor. Bizim amacımız kentlerin kimliği. Kentler kimlikli olursa o zaman markalaşır ve turizmden, ekonomik sektörlerden gerçek gelir kaynaklarını elde edebilirler” diye konuştu.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page