top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaşak Kamacı Budak

DİDİM'DEKİ HEMŞEHRİLERİMİZİ VE MÜBADELE EVİNİ ZİYARET ETTİK



Kuşadası Selanik Mübadilleri ve Rumeli Göçmenleri Derneği, 16 Haziran 2019, Pazar günü, AYDABİR GÜNÜBİRLİK TUR programı çerçevesinde Didim’e gelerek Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.


Didim Rumeliler Derneği Başkanı Başak KAMACI BUDAK ve dernek üyelerinin karşıladığı Kuşadası Mübadele Derneği üyeleri, Didim'deki hemşehrileri ile buluşma, tanışma ve sohbet etme fırsatı buldular.

Kuşadası Selanik Mübadilleri ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Ahmet ALTUNSOY, yürütmekte oldukları çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.


Başak Kamacı Budak da Didim’deki Rumeliler ve Didim’in geçmişi hakkında, gelen konuklara kısa bir sunum yaptı. Yaptığı konuşmada; Kuşadası, Didim, Söke ve Selçuk’ta faaliyet gösteren Mübadele Dernekleri’nin ortak etkinlikler ve projelerde bir araya gelerek güç birliği yapmasını arzu ettiklerini belirtti. Bu güç birliğinin sağlanması için Didim Rumeliler Derneği olarak önümüzdeki aylarda girişimlerde bulunacaklarını ve bölgesel düzeyde kültürlerine sahip çıkacaklarını ifade etti. Didimli Mübadiller olarak, Kuşadası’ndan ziyaretlerine gelen Mübadil komşularına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Başak Kamacı Budak, kendilerinin de en kısa zamanda Kuşadası’na nezaket ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti.


Kuşadası’ndan gelen grup adına konuşan Dernek Başkanı Ahmet ALTUNSOY ise kendilerinin de bölgede faaliyet gösteren diğer Mübadil Dernekleri ile ortak çalışmalar yürütmek konusunda hemfikir olduklarını belirtti. İleriki günlerde dernek başkanları nezdinde güç birliği yapılması konusunda görüşmelerin başlatılabileceğini söyledi.


Sohbet toplantısının ardından, Didim Belediyesi Yoran Mübadele Anı ve Kültür Evi’ne de ziyaret gerçekleştirildi. Didim Mübadele Evi’nin kuruluşu ve evde sergilenen Didimli Mübadillerin eşyalarına ilişkin katılımcılara bilgi verildi. Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından, Didimli Mübadil ailelerden toplanarak, şu anda Mübadele Evi’nde sergilenen kullanım eşyalarının hikayelerinin de paylaşıldığı ziyaretin ardından hatıra fotoğrafları çekildi.




İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page