top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaşak Kamacı Budak

EN YAŞLI DİDİMLİ'YE VEFA ZİYARETİ


Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Didim'in en yaşlı insanı olan Ganime Karaca'yı ziyaret etti.


Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği anlamlı bir ziyarete imza attı. Dernek, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Didim’in en yaşlı insanı olan Ganime Karaca’yı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarete Dernek Başkanı Başak Kamacı Budak ile birlikte Başkan Yardımcısı Berrin Muslu, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent İlter ve bir önceki dönem Dernek Başkanı Gülay Zübeyde Muslu Yalçın da katıldı.


Dernek Başkanı Başak Kamacı Budak, Karaca’ya gerçekleştirdikleri bayram ziyareti ile Didim’in tüm yaşayan çınarlarının bayramlarını kutladıklarını ifade etti. Budak, ilçenin en yaşlısı olması nedeniyle Karaca’nın tüm Didimlilerin sembolü olarak seçtiklerini söyledi. Budak, “Ganime ninemizin nezdinde tüm Didimli büyüklerimizin bayramlarını kutlar, ellerinden öperiz” dedi.


103 yaşındaki Ganime Karaca ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken duygusal anlar yaşadı. Resmi kayıtlara göre 1916 doğumlu olan 103 yaşındaki Bulgar Göçmeni Ganime Karaca’nın gerçek yaşının 108 olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page