top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaşak Kamacı Budak

DİDİM’DE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ


Nüfusu hızla artan Didim’in kuruluş öyküsü ve mihenk taşıdır Yoran Köyü.


Apollon Tapınağı çevresinde kurulmuş küçük bir köy olan Yoran’dan bugünkü, kozmopolit Didim haline gelişimizin öyküsü; sadece 100 yıllık bir süreç.

Bu 100 yılda nereden gelip, nereye gittiğimiz ise; doğrularıyla yanlışlarıyla hepimizin, yani Didim’de yaşayan 80.000 nüfusun ortak kaderi, ortak sorumluluğu bundan böyle.

Didim’i Yoranlılar kadar, memleket duygusu ile seven, emek harcayan herkes aslında Didimli.

Bahar ayları ile birlikte, dağda bayırda açan çiçekler gibi, Didim’in tüm renkleri ve bileşenleri, düzenlenen etkinliklerle daha görünür oluyor.

Hemşeri derneklerinin düzenlediği piknikler, Didim Cemevi ve Didimli Mübadil Romanların aynı gün, aynı mekânın farklı yerlerinde gerçekleştirdikleri Hıdrellez Şenlikleri; farklılıklarımıza rağmen oluşturmaya çalıştığımız ahengin birer nişanesi gibi.

Önümüzdeki günlerde, Didim’de gerçekleşecek 3 ayrı etkinlik, bir kez daha kent dinamizmimizi ve çok yönlülüğümüzü göstermesi bakımından takip edilmeye değer.


Yoranlı Gençler Buluşuyor


Birinci etkinlik; Didim’in gerçek ev sahiplerinin, Yoranlıların, düzenleyeceği yemek organizasyonu.


Artan nüfus içinde birbirlerine daha sıkı sarılmaya ve kültürlerini yaşatmaya kararlı Yoranlıların 4., 5. ve 6. Kuşaktan gençleri 11 Mayıs Cuma akşamı, güçlü bir sesle “Yoranlıyız, Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla buluşuyorlar.

Bu buluşmanın anlamı büyük. Çünkü kentin yerel ve geleneksel kültürüne; genç nesil, ne kadar güçlü sahip çıkarsa, kent o kadar kimlikli olur. Didim’in de kent kimliğini oluşturacak en güçlü temel; elbette ki Yoranlılar olmalıdır.


Akbük Demokrasi ve Uçurtma Şenliği


İkinci etkinlik; 13 Mayıs Pazar günü, Akbük Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen, “Demokrasi ve Uçurtma Şenliği”.

Uçurtma, hepimiz için umudun, özgürlüğün ve barışın en güçlü simgelerinden biri.

Akbük’te farklı siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve duyarlı vatandaşların ortak demokratik mücadele zemini olan Platform’un, Anneler Günü’nde düzenleyeceği bu şenlikle, umudumuzu ve demokrasi taleplerimizi bir kez daha rengârenk uçurtmalarımızla dile getireceğiz. Pazar günü 11.00’de Akbük’te buluşuyoruz...


Yelkenler Yarışıyor...


Geldik üçüncü etkinliğimize... Bu yıl, Türkiye Yelken Şampiyonası Didim’de yapılıyor. 14 Mayıs Pazartesi günü başlayacak yelken yarışlarının adresi, Altınkum Sahili.

Bir süredir denizlerimizde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yelken kulüpleri yarışlar öncesi son antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Bizler de keyifle rüzgârda süzülen yelkenlileri kıyıdan seyrediyoruz.

Yaz sezonu öncesi Didim’e hem ekonomik hem sosyal açıdan canlılık katan bu organizasyon ile turizmimizi, rüzgârımızı, denizimizi çok büyük bir kitleye tanıtma olanağını yakalamış olmaktan dolayı mutluyuz ve heyecanlıyız.

14-26 Mayıs tarihleri arasında herkesi Altınkum Sahili’nde buluşmaya davet ediyoruz.

Baharın renkleri Didim’de hayat bulmaya devam ediyor. Didim için mücadele eden, kentine sahip çıkan Didimlilerin dinamizmi olduğu sürece çiçeklerimiz her bahar rengârenk açmaya devam edecek.

Çünkü biz, farklılıklarımıza rağmen “Didim’de Birlikte Güçlüyüz” demekten, kent kültürümüzü; birbirimize saygı duyarak, taş üstüne taş koyarak örmekten vazgeçmeyeceğiz.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page